‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’ docu online te bekijken

Is er een grens tussen gek en normaal, en wie bepaalt dat?
Waarom gaan sommigen er overheen en anderen niet?
En hoe kom je terug.
Deze vragen houden Nynka Delcour, theatermaakster en zus van een broer met schizofrenie, al lang bezig. In de documentaire Ik zou ook Miranda kunnen zijn gaat ze uitgebreid in gesprek met Miranda, die een ogenschijnlijk normaal bestaan heeft met een gezin en werk, maar last heeft van een bipolaire stoornis en psychoses. Hoe doet ze dat? Wat is haar idee van herstel?
Ook komt psychiater Jim van Os aan het woord die vindt dat gek en normaal niet bestaan, maar stelt dat we allemaal psychische variatie en dus psychische kwetsbaarheid hebben. Hoe gaan we daar mee om en hoe ziet herstel er dan uit?

Sinds het maken van deze documentaire kijk ik heel anders naar mijn medemensen met het besef dat we allemaal onze vreugde en sores hebben en dat iedereen wel eens in de put kan zitten. Maar voor sommigen is die heel diep en komen er niet meer uit, anderen lopen vrolijk door. Hoe zit dat?

Kijk ook op: krachtvanbeleving.nl/miranda

Een productie van Nynka Delcour en Paul Delcour  met Miranda van den Broek. Muziek door Rob Stoop en fotografie door Sanne Willemsen.

Met inhoudelijke bijdragen van  Arjen, Jim van Os, Tofu, Walter, Martine, Mo, Julita en Jolanda

Met dank aan Het Dolhuys, Het ontwikkelpunt IJsselstein, het UMC, de NS, Clara Koek en Sanne Kooimans.

APart

View more posts from this author